Промените в управителните съвети на пет от шестте държавни предприятия,

...
Промените в управителните съвети на пет от шестте държавни предприятия,
Коментари Харесай

Съдът спря смяната на шефовете в пет от шестте държавни горски предприятия

Промените в управителните препоръки на пет от шестте държавни предприятия, които стопанисват горите в България, са блокирани от съда. Това демонстрира настояща информация в Търговския указател, заяви в. " Сега ". Така измененията в управлението на горските стопанства, инициирани от служебния министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков към момента не са факт.

Причината – представителите на досегашните управления са подали тъжби във Върховния административен съд или във Административен съд София - град против заповедта на техния принципал – земеделския министър.

Северозападното държавно дружество , което стопанисва горските масиви във Враца, Лом, Видин, Монтана, Ловеч и останалите градове в тази част на страна, остава със остарялото управление. В управителния съвет влизат Цветко Цветков, Диана Иванчева и Деян Бенински. И тримата са подали тъжби във Върховния административен съд против заповедта на министъра, с която са освободени от служба. На база на това Окръжен съд - Враца стопира вписването на измененията в Търговския указател.

Сходен е въпросът и със Североизточното държавно дружество в Шумен, чиито членове на управителния съвет Бейзат Яхя и Андрей Неделчев апелират освобождението си в Административен съд София-град. Поради това измененията в Търговския указател са блокирани от Окръжния съд в Шумен.

Смените в управлението на Южноцентално държавно дружество в Смолян също към момента не са вписани в Търговския указател. Със заповед на министъра са освободени от управителния съвет Ботьо Арабаджиев и Венцислав Чолаков. Последният е обжалвал отстраняването си, като с определение на Окръжен съд - Смолян е спряно регистърното произвеждане. На по-горна инстанция обаче Апелативният съд в Пловдив на 5 юли постановява освобождението на Чолаков да бъде вписано. Въпреки това все още това не е реалност. Другият член на УС Ботьо Арабаджиев също е обжалвал заповедта на министъра и освобождението му към момента не е вписано в Търговския указател.

В ръководството Югоизточното държавно дружество в Сливен към момента попада Георги Йорданов, който е обжалвал отстраняването си пред Административен съд София-град. Първоинстанционният съд в Сливен стопира регистърното произвеждане до привършване на делото против уволнението на Йорданов.

По същия метод стоят нещата и в Северноцентрално държавно дружество в Габрово, откъдето е освободен Георги Костов. Вписването на измененията е спряно от Окръжния съд поради тъжба на Костов против заповедта на министъра.

Единствено в Югозападно държавно дружество в Благоевград не са блокирани кадровите промени. От управителния съвет на горското са заличени Ваня Каменова и Мария Маринова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР