Промените в системата на правосъдието трябва да бъдат извършени с

...
Промените в системата на правосъдието трябва да бъдат извършени с
Коментари Харесай

Нужни са и законови, и конституционни промени, остава загрижен Радев

Промените в системата на правораздаването би трябвало да бъдат осъществени с отстояване на публичния интерес и да основат такива условия, че корупцията и беззаконието на бъдат наказвани, без значение кой е на власт. Нуждаем се и от конституционни, и от законови промени. Това съобщи президентът пред публицисти, откакто на тържествена гала в Централната изборна комисия бяха връчени удостоверенията за избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на вота на 14 и 21 ноември.
 Радев благодари на Мицотакис за визитата незабавно след съставянето на нов кабинет
Радев благодари на Мицотакис за визитата незабавно след съставянето на нов кабинет

Мицотакис още веднъж акцентира волята си за развиване на връзките

По отношение на позицията си по отношение на новата изпълнителна власт Румен Радев съобщи, че ще остане сериозен към държавното управление, когато то се отклонява от реализирането на цели в полза на жителите. Като цел на идния през първата половина на идващия месец Консултативен съвет за национална сигурност президентът дефинира постигането на национално мнение, което да работи както за ускоряването на процеса на интеграция на Република Северна Македония в Европейски Съюз, по този начин и за зачитането на българския народен интерес и правата на българските жители в югозападната ни съседка. О т основна значимост са и прекратяването на езика на омразата и основаването на предпоставки за по-голяма културна , инфраструктурна и икономическа съгласуваност сред двете страни.

Радев разяснява и тематиката за високите цени на електрическата енергия, като акцентира, че те съставляват проблем в целия Европейски съюз. " Трябва да се вземат всички нужни ограничения, които да облекчат ситуацията и на семействата, и на небитовите консуматори, само че в границите на закона ", съобщи президентът и открои нуждата от изчерпателен експертен разбор за положението на националната енергийна система, проблемите в нея и аргументите за тях.
 От Български земеделски народен съюз на Ненчев предлагат катарзис и от България за позицията ни към районен съд Македония
От Български земеделски народен съюз на Ненчев предлагат катарзис и от България за позицията ни към районен съд Македония

С македонско съзнание можело да се отбрани българската история, съгласно Български земеделски народен съюз

Като основни въпроси, които чакат отговор в европейски проект, Румен Радев дефинира разбора на подозренията за далавера на европейските енергийни тържища и бистрота на търговията с излъчвания. Президентът уточни още, че наложеният мораториум у нас ще има краткотраен резултат , посредством който ще се избегне натоварването на потребителите с цената на проблемите, натрупвани с години в енергийната система. Той обаче беше безапелационен, че не би трябвало да се позволява мораториумът да сътвори други непредвидени проблеми в системата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР