Промените в състава на правителството след ротацията през март месец

...
Промените в състава на правителството след ротацията през март месец
Коментари Харесай

Денков: Ще има минимални промени в състава на правителството

Промените в състава на държавното управление след ротацията през март месец ще са минимални. Това съобщи министър председателят Николай Денков. Като " несъответстващи "  определи Денков рецензиите на вицепрезидента Илияна Йотова, която през вчерашния ден от провинцията изрази подозрение, че той ще взима решения при ротацията на министри, идна през март, а същинските решения се взимали от " А тима " в Народното събрание, а не от " Б тима " - държавното управление.
Прочетете още
" Тази рецензия е безусловно несъответстваща, дори се чудя какво да разясня. България е парламентарна република с разделяне на управляващите. След като бъде определен, кабинетът си има права и отговорности, Народно събрание има права и отговорности. Всеки би трябвало да си прави работата. Ако погледнете в предходните месеци е имало доста случаи, в които в Народното събрание са желали нещо, а се е случвало друго, тъй като Министерски съвет е казвал, че това няма да е вярно. Да напомня за дерогацията да вземем за пример. Имало е и други случаи, в които Народно събрание е решавало какво да се случи. Така работи парламентарната република ", възмути се Денков.

" Разговорът бе извънредно по правилото по какъв начин ще се подходи. Не сме обсъждали имена, защото едно от първите изяснени положения беше, че ние с госпожа Габриел би трябвало първо да подготвим листата и по-късно да го обсъдим ", даде повече детайлности Денков.

Денков е изготвил и обзор на свършеното и несвършеното от министрите, като ще го даде за обзор и на Мария Габриел.

" Ключовото е, че измененията в държавното управление ще са минимални ", отсече той.

Здравният министър Христо Хинков, който преди дни обществено и единствен към този момент от кабинета съобщи, че след ротацията няма да остане на поста, е работил преждевременно, счита Денков, само че си изяснява тази му постъпка с огромния напън, оказван върху министрите.

" Много са несправедливи рецензиите към тях, включително и от президентството. Тези хора работят за страната и в случай че непрестанно им пречим и ги натискаме в някаква посока, това пречи да си свършат работата, от което няма изгода никой. "

В този ред на мисли били разбираеми и рецензиите към военния министър Тодор Тагарев, които 80% били неоснователни, само че това не било причина да се сменя който и да е министър.

Що се касае до Министерство на вътрешните работи шефа Калин Стоянов, за който преди дни Мария Габриел се изрече ласкаво, само че чиято оставка желаеха от ПП/ДБ, Денков съобщи: " Отношението ми към него ще зависи от неговото отношение към биячите в Министерство на вътрешните работи, той реагира относително съответно. Радвам се и че след случая в Стара Загора след една много непремислена реакция в първия ден на втория се коригираха. Има още какво да се желае, само че това не е съображение за промяна на министър без да е ясно имаме ли по-добра опция. "

Макар и да разяснява въпроса с предложението на Десислава Атанасова за член на Конституционния съд в петък, Денков през днешния ден отхвърли да продължи с разбора на качествата й с аргумента, че не е правист.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР