Промените в регионалното законодателство принудиха Apple да гарантира, че софтуерът

...
Промените в регионалното законодателство принудиха Apple да гарантира, че софтуерът
Коментари Харесай

Отново Apple: корпорацията обясни защо няма да въвежда промени в политиката за магазините за приложения извън Европейския съюз

Промените в районното законодателство принудиха Apple да подсигурява, че софтуерът за нейните устройства може да се конфигурира от трети страни, когато ги популяризира в Европейски Съюз. Компанията също по този начин разреши на разработчиците и потребителите достъп до платежните системи и браузърите на трети страни. Едновременно с това Apple се погрижи да изясни за какво тези промени няма да бъдат прилагани и отвън рамките на Европейски Съюз.

Тази процедура, въведена по искане на европейските законодатели се смята от компанията за не най-безопасния метод за разпространяване на програмен продукт. Информацията е на 9to5Mac. Промените в политиката на Apple в Европейски Съюз усилват рисковете от злотворен програмен продукт и нелегално наличие, както и от измами и фалшификации. Те също по този начин лимитират опциите на Apple да реагира и да отстранява зловредните приложения. Промените, въведени по искане на органите на Европейски Съюз, включват и въвеждането на нови технологии и процеси, които не са били тествани задоволително дълго. Те може да се нуждаят от в допълнение рационализиране.

Apple изясни, че до момента е ценяла извънредно доста доверието на своите консуматори и постоянно го е приемала за даденост. Затворената софтуерна екосистема е била изграждана от компанията на всеки стадий с акцент върху неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. В рамките на своята платформа Apple обичайно проучва новите приложения за сигурност и липса на вируси. Както и за сходство с високите стандарти на марката. Тя също по този начин акцентира, че не ползва нововъведенията в Европейския съюз по собствен избор, а се пробва да сведе до най-малко рисковете за осведомителната сигурност и неприкосновеността на персоналния живот, които пораждат за потребителите. В международен мащаб Apple смята, че обичайните й практики за разпространяване на програмен продукт са в полза на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР