Промените в плана за управление на Природен парк Пирин ще

...
Промените в плана за управление на Природен парк Пирин ще
Коментари Харесай

ВАС гледа промените в плана за управление на НП "Пирин"

Промените в проекта за ръководство на Природен парк „ Пирин ” ще прегледа Върховният административен съд през днешния ден.

Делото е против решението на Министерски съвет от края на предходната година, с което, според екозащитни организации, се позволява строителство в 48 % от територията на националния парк. Решението предизвика поредица от митинги, които не престават и до момента. Според министъра на околната среда и водите Нено Димов обаче строителни действия се разрешават в 2-та % буферна зона на парка, а на останалата част от територията ще могат да се правят единствено водохващания за питейни потребности.

В края на април Върховният административен съд се произнесе по друга тъжба на екоорганизациисрещу решението новият проект за ръководство на Пирин да бъде признат без екооценка. Тогава съдът задължи екоминистерството да изготви такава.

Днешното съвещание стартира в 14 часа, когато е началният час и на безмълвен митинг в отбрана на народен парк „ Пирин ” пред постройката на Върховен административен съд. Очаква се там да дойдат и хора от Банско, които пък да защитят решението на Министерски съвет от 28 декември. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР