„Промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт

...
„Промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт
Коментари Харесай

Радев отговори на Борисов за свикването на ВНС и политическо...

„ Промените в главния закон би трябвало да са с дълготраен небосвод и не трябва да се трансформират в залог за нечие политическо оцеляване “. Това се споделя в позиция на президента Румен Радев по отношение на апела на Бойко Борисов да се свика Велико национално заседание.

Той акцентира, че ще свика Народно събрание в период, само че на дневен ред пред обществото ни е въпросът дали парламентарно показаните партии могат да образуват държавно управление след съответната конституционна процедура. Ако това не стане, Народното събрание ще бъде необуздано, съобщи bTV.

„ Без настоящ парламент е немислимо да се реализират конституционни промени. Президентът нееднократно е заявявал, че се отнася изцяло отговорно към пълномощието си да предложи промени в Конституцията, само че е подчертавал, че това е извънредно значим въпрос и измененията в главния закон би трябвало да са с дълготраен небосвод и не трябва да се трансформират в
залог за нечие политическо оцеляване “, се споделя в позицията на президента.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Борисов съобщи:

" Ако няма решение, новите избори не са решение. Всички говорихте за Велико народно събрание, за мажоритарни избори - събира се Народно събрание и гласуваме привикване за Велико народно събрание. Нека президентът Радев - неговият план за Конституция, не нашият, да внесе, да реши. Свикваме Велико национално заседание и решаваме всички проблеми. Защото там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто. Това са разновидности, които политиците би трябвало да прегледат, а не посредством митинги. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР