Промените в НК, които предвиждат изземане на автомобилите от шофьори,

...
Промените в НК, които предвиждат изземане на автомобилите от шофьори,
Коментари Харесай

Полицията в Бургас отне 8 автомобила само за ден

Промените в Наказателен кодекс, които плануват изземане на колите от водачи, хванати да карат след приложимост на алкохол или опиат, към този момент работят под цялостна пара.

Само за ден в Бургаска област полицията е лишила осем автомобила, измежду които джип БМВ X 5, излиза наяве от днешната сводка на Министерство на вътрешните работи.

От полицията разказват в детайли случаите, приключили с изземане:

На 18.08.т.г. към 00.40 ч. на бургаската улица «Ал.Г.Коджакафалията» е  спрян за инспекция лек автомобил «БМВ Х 5», с варненска регистрация, ръководен от 24-годишен бургазлия. Тестът посочил, че е използвал амфетамини. Водачът е арестуван за период до 24 часа, а автомобила е конфискуван. 

На 18.08.т.г. към 03.38 ч. в град Средец полицаи спрели за инспекция л.а. «Мазда 323 F», с бургаска регистрация, ръководен от 50-годишен мъж от Средец, като открили, че той карал след приложимост на алкохол с централизация 1,58 промила. Водачът е арестуван за период до 24 часа, а автомобила е конфискуван.

На 18.08.т.г. към 09.30 ч. в с. Лозенец, общ. Царево, е спрян за инспекция лек автомобил «Фолксваген Голф», с хасковска регистрация, ръководен от 25-годишен мъж от Димитровград. Оказало се, че водачът е с карал с 2,34 промила алкохол в кръвта. Водачът е арестуван за период до 24 часа, а автомобилът – конфискуван. 

На 19.08.т.г. към 08.05 ч. на пътя с. Аспарухово – с. Смолник, общ. Каронбат, км. 21+800 м., чиновници от Районно ръководство – Карнобат оказали подпомагане на чиновници от «Гранична полиция», които спрели за инспекция л.а. «Киа Карнивал», със софийска регистрация, ръководен от 24-годишен недееспособен лидер от София. Тестът му бил позитивен за канабис. Водачът е арестуван за период до 24 часа, а автомобилът е конфискуван. 

На 20.08.т.г. към 06.02 ч. в региона на горски път край бар «Уейк ъп» край с. Варвара, общ. Царево, е спрян за инспекция л.а. «Фолксваген Пасат», със софийска регистрация, ръководен от 30-годишен софиянец. Той карал след приложимост на алкохол с централизация 2,21 промила. Водачът е арестуван за период до 24 часа, а автомобилът е конфискуван. 

На 20.08.т.г. към 09.36 ч. чиновници от Районно ръководство - Сунгурларе спрели за инспекция лек автомобил, ръководен от 51-годишен мъж от сунгурларското село Садово, като открили, че той карал след приложимост на алкохол с централизация - 1,52 промила. Водачът е арестуван за период до 24 часа, а автомобилът е конфискуван.

На 20.08.т.г. към 18.05 ч. в региона до хотел «Шипка» - ММЦ Приморско чиновници от Районно ръководство – Приморско подали сигнал със стоп-палка за прекъсване на лек автомобил «Рено Меган Сценик», с бургаска регистрация, приближаващ от с. Писменово, чийто лидер не спрял, а ускорил скоростта си. Автомобилът е спрян до футболното игрище на ММЦ – Приморско. Зад кормилото била 37-годишна жена от Приморско, чиято шофьорска брошура е отнета по административен ред. Водачката е тествана за приложимост на алкохол, като дрегерът отчел 2,96 промила. Жената отказала да даде кръв за химичен разбор. Задържана е за период до 24 часа, а автомобилът е конфискуван. 

На 20.08.т.г. към 22.10 ч. в региона на контролно-пропусквателен пункт – Пода лидерът на л.а. «Шкода Фабия», с бургаска регистрация, не спрял на подаден сигнал със стоп-палка и продължал придвижването си в посока Бургас. Автомобилът е спрян до бензиностанция «B-oil» на ул. «Струга». Водачът е 55-годишен мъж от Казанлък. Дрегерът отчел - 2,87 промила. Водачът е арестуван със заповед за задържане, а автомобилът е конфискуван по надлежния ред.

За лишен автомобил оповестява и полицията във Видин. 24-годишна лидерка на лек автомобил „ БМВ “ с видинска регистрация, персонална благосъстоятелност, била спряна за инспекция. При тестване дала позитивна проба за амфетамин. Жената дала и проби за здравно проучване. По случая в РУ-Кула е формирано досъдебно произвеждане, а автомобилът е конфискуван.

В други регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи обаче оповестяват за по-леки към този момент ограничения. Така да вземем за пример служители на реда в Благоевградско са спрели водач на камион, чешки жител, с високо наличие на алкохол в кръвта – 2,21 промила. Той е влезнал в България от Гърция. Съобщава се, че е формирано досъдебно произвеждане.

Задържани са и двама водачи, в Петрич и Благоевград, само че не се оповестява за лишаване на коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР