Промените в Наказателния кодекс трябва да обхванат трансграничната престъпност. Това

...
Промените в Наказателния кодекс трябва да обхванат трансграничната престъпност. Това
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Промените в НК трябва да обхванат трансграничната престъпност

Промените в Наказателния кодекс би трябвало да обзет трансграничната престъпност. Това съобщи правосъдният министър Цецка Цачева пред Българска национална телевизия. Според Цачева през последните години наказателното право на Европейски Съюз се развива извънредно динамично, което изисква законодателни промени и у нас.

Правосъдният министър напомни, че съществена политика на кабинета е противодействието на корупцията и съобщи, че препоръчаните законодателни промени от ГЕРБ не се месят по неприемлив метод в частния бизнес. Във връзка с 50-годишнината на Наказателния кодекс, катедрата по Наказателно право към Юридическия факултет на Софийския университет провежда интернационална конференция, отдадена на най-важния углавен закон.

“Много деликатно би трябвало да се подхожда към изработването на напълно нов Наказателен кодекс преди този момент имаме потребност от идея за наказателната политика. България е в положение да одобри една идея, която да работи за релативно нескончаем интервал от време, тъй като честите промени на концепции, пътни карти, ограничения, проекти, водят до чувството за неустойчивост.”, разяснява Цачева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР