Промените в Конституцията са лоши като редакция и недобри като

...
Промените в Конституцията са лоши като редакция и недобри като
Коментари Харесай

Борислав Цеков опроверга Румен Радев: Ако има конституционна криза, тя ще бъде изкуствена

Промените в Конституцията са неприятни като редакция и недобри като цялостна философия. Христо Иванов и останалите от ПП-ДБ, само че и от ГЕРБ носят отговорност за тази юридическа незначителност, която направиха с главния закон на страната. Такова мнение изрече конституционалистът доцент Борислав Цеков в ефира на NOVA NEWS.

Той обаче опроверга опасенията на президента Румен Радев, че може да се стигне до конституционна рецесия, уточнявайки, че в случай че такава въпреки всичко възникне, тя ще бъде изкуствено основана.

Конституцията би трябвало да се пояснява такава, каквато е, а не да се търсят единствено проблеми и по какъв начин да не се решат, уточни конституционалистът.
Доц. Цеков обясни, че съставът и структурата на държавното управление би трябвало да бъдат препоръчани от претендента за длъжностен министър председател. Той обаче попита какво би се случило, в случай че всички длъжностни лица, от които има право да избира президентът за длъжностен министър-председател, откажат да изпълнят дълга си.

Надявам се, че няма да се случи, само че това демонстрира какъв брой недомислен е текстът. Това им беше казано неведнъж на депутатите, когато се занимаваха с конституционните промени, напомни Борислав Цеков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР