Промените в климата ще намалят добивите на реколтите от ориз,

...
Промените в климата ще намалят добивите на реколтите от ориз,
Коментари Харесай

Климатичните промени ще намалят добивите на пшеница, ориз и царевица в света


Промените в климата ще понижат добивите на реколтите от ориз, пшеница и царевица, съгласно изводите на екип от откриватели, оповестен в сряда.

Авторите вършат своите изводи от 70 към този момент оповестени изследвания и се пробват – благодарение на доста разнородни способи – да покажат резултата от световното стопляне върху селското стопанство.

Дали ще бъде симулация на реакцията на някои растения към температурните промени, екстраполиране на метеорологическа статистика, изкуствено стопляне на ниви, всички тези способи "показват, че покачването на температурите евентуално ще има негативен резултат върху добива на пшеница, ориз и царевица", споделят откривателите. Резултатите бяха оповестени във вторник от Американската академия на науките (PNAS).

"Всяко нарастване с един градуса по Целзий на междинната световна температура понижава с към 6% добива на пшеница, се споделя в проучването.

За ориза понижението ще бъде 3,2%, за царевицата - 7,4% за всеки градус повишаване на температурата, до момента в който "оценките за соевия рандеман съвсем не демонстрират смяна ”.

Тези четири растения са нужни за оцеляването на човечеството, на което обезпечават две трети от поглъщаните калории.

Дори в някои райони покачването на температурата да докара до повишаване на добивите, световната наклонност ще бъде към намаляване и сочи нуждата да бъдат открити средства за акомодация към стоплянето на климата и за изхранване на непрекъснато увеличаващото се население на света, акцентират учените. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР