Промените в Изборния кодекс влизат за окончателно гласуване в парламента.

...
Промените в Изборния кодекс влизат за окончателно гласуване в парламента.
Коментари Харесай

Изборният кодекс влиза в зала

Промените в Изборния кодекс влизат за дефинитивно гласоподаване в Народното събрание. Това се случва, откакто станаха мотив за протест на пленарните съвещания от Политическа партия и Демократична България и за митинг пред Народното събрание.

След няколко председателски съвета в сряда ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова заяви, че измененията в Изборния кодекс ще влязат в дневния ред на депутатите през днешния ден по предложение на 5 от 7-те партии в Народното събрание. По думите ѝ от обединението са създали оптимални отстъпки, само че остават твърдо зад смесеното гласоподаване.

" Нашите оферти на ГЕРБ-СДС ще бъдат неподкрепени в зала във връзка с регион " Чужбина ", заявките, както и изрично отпадането на машинното броене, т.е. въпросът с по този начин наречената флашка. Но поддържаме в болшинство българите да избират метода, по който ще гласоподават, т.е. смесеното гласоподаване ", съобщи Десислава Атанасова, представена от Българска национална телевизия.

Част от предложенията на ГЕРБ, които влизат за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала, са да отпаднат тъмните стаички, а гласуването с хартия и с машина да се прави единствено зад заслон, предлагането на " Възраждане " да има видеонаблюдение при преброяването в края на изборния ден, на " Демократична България " за необятно наличен код и всеки със заявление до ЦИК да може да получи информацията, както и основаване на звено в Комисията, което да обслужва напълно въпросите, свързани с машинното гласоподаване.

Постигнато е единодушие измежду болшинството да се прокара и предлагането от машинното гласоподаване да има хартиена бюлетина, която да се подпечатва от секционната изборна комисия и която най-после да се брои.

ГЕРБ се отхвърлят от закриването на Обществения съвет, от отпадането на регион " Чужбина " и смяна от 40 на 100 заявки за откриване на секция, прецизира БНР. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР