Промените в Изборния кодекс и днес внесоха смут в работата

...
Промените в Изборния кодекс и днес внесоха смут в работата
Коментари Харесай

Смут в залата: Депутатите отново се скараха за Изборния кодекс

Промените в Изборния кодекс и през днешния ден внесоха ужас в работата на народните представители, съобщи БГНЕС.

Текстовете на Кодекса не бяха планувани в днешния дневен ред. Работата на депутатите стартира с разискване на ратификацията на Договора за втората партида самолети F-16.

Десислава Атанасова от ГЕРБ, обаче, направи предложение за разглеждане на Закона за измененията в ИК като втора точка на дневния ред . Атанасова предложи и удължение на работното време на днешното съвещание до 15:00 ч. Със 121 гласа „ за ” и 93 гласа „ срещу ” депутатите одобриха предлагането на Росен Желязков днешното съвещание да бъде удължено до 15:00 ч. и да бъде прегледан Закона за ИК като втора точка на днешния ред.

Никола Минчев от Политическа партия също предложи анулация на днешното разискване на измененията в ИК. “Вчера Мирослав Иванов предложи включването на ИК като втора точка в дневния ред, след което заместник-председателят на Народно събрание, Йордан Цонев, отхвърли промяната на дневния ред. Днес в случай че се одобри тази промяна, то тогава ще има друго пояснение ”, разяснява Минчев. Коста Стоянов от " Възраждане " предложи да се продължи с авансово признатия дневния ред на работата на Народно събрание.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи предложи да не се подлага на гласоподаване предлагането на Атанасова , а да се гласоподава това на Росен Желязков.

Заместник-председателят на Народно събрание Росен Желязков предложи да се организира изключително съвещание на Народно събрание на 29.11. - идващият вторник, на което да бъдат разисквани Законопроекта за бюджета, за НЗОК и Законът за данъчното облагане, след което да се премине към парламентарен надзор. Предложението му беше признато със 122 гласа „ за ” и 93 гласа срещу ”.

„ За разлика от подправянето на бюлетини и подписи, воденето на Народно събрание изисква най-малко известна доза морал и схващане за това, че нямате самовластна влас т ”, обърна се Асен Василев към Росен Желязков.

„ Няма нищо по-демократично от това залата да гласоподава и приема по въпросите ”, отвърна му Росен Желязков. А Йордан Цонев добави: „ За морала ще си приказваме по-късно ”.

В последна сметка депутатите взеха решение да отсрочат парламентарния надзор през днешния ден за идващия вторник, когато ще се организира изключително съвещание на Народното събрание. Решението бе утвърдено с гласовете на 168 депутати при прегласуване по искане на Политическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР