Промените в икономиката на САЩ и на пазара на труда,

...
Промените в икономиката на САЩ и на пазара на труда,
Коментари Харесай

Това поколение се насочи към лукс имотите

Промените в стопанската система на Съединени американски щати и на пазара на труда, както и по-ниските лихви по ипотечните заеми през 2020 година донеса изненада на пазара на жилища. Броят на купувачите от поколението на милениумите регистрира растеж в сегмента на скъпите парцели, оповестява списание Forbes. Близо 50% от представителите на това потомство са останали прелестно сюрпризирани от обстоятелството, че могат да си разрешат покупката на по-скъп парцел, по отношение на в началото планувания бюджет. От друга страна, 21% са се оказали с по-малък от в началото планувания бюджет.

„ За тези, които купуват своя първи дом, понижаването на лихвените проценти по ипотечните заеми със период на връщане 30 години от 3.65% на 2.65% през януари 2021 година даде непредвиден резултат. Практически за всички купувачи по-ниските лихвени проценти дадоха опция на купувачите да усилят бюджета си и да купят по-скъп парцел “, разясняват анализатори.

Пикът на пазара на парцели от купувачи потомство Y, известно още като милениум, ще настъпи в интервала 2022-2024 гг., когато 4.8 млн. души ще са на към 30 години – възраст, когато доста хора се замислят за покупката на жилище.

Отчитайки, че при сполучливи години на пазара в Съединени американски щати се подписват към 6 млн. покупко-продажби, е елементарно да се предвижда резултатът, който ще окаже тази демографска вълна на пазара на жилища в близко бъдеще. Тенденцията, че множеството купувачи на нов дом, които излизат на пазара, се насочват към първокласния сегмент, ще продължи.

„ Нестандартно ниските лихви по ипотечните заеми, растежът в броя на купувачите от милениум поколението и вероятностите за работа от което и да е място благоприятстват развиването на пазара на по-скъпи парцели. В най-скоро време ще забележим, че лихвите по ипотечните заеми ще стартират да порастват, тъй че в този момент може би е идеалното време за купувачите и продавачите на жилища да се възползват от удобните условия “, разяснява Адам Контос, общоприет шеф на RE/MAX Holdings.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР