Промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) коментираха в студиото на

...
Промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) коментираха в студиото на
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ и БСП обсъдиха чл. 417 и банките: Не може за 50 лв. задължения да се натрупат 800 лв. такси…

Промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) разясниха в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Десислава Атанасова, народен представител от ГЕРБ и Крум Зарков, народен представител и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

„Ще има обществени електронни търгове и приканване на длъжниците, с цел да може всеки наказан да знае, че е подобен, както и че се разпродава имущестовото им“, показа Атанасова. „Няма да успеем да решим всички проблеми, само че ще дадем положителни решения, за бъдещите разисквания на измененията в кодекса“, добави Зарков.

„Търсим рационален баланс сред ползите на длъжниците и тези на кредиторите, разяснява Десислава Атанасова“. „Не е обикновено за 50 лева отговорности да се натрупат 700-800 лева такси“, продължи тематиката Крум Зарков.

В студито двамата разясниха и значимия член 417, който дава държавен суверенитет на банките, като и двамата депутати потвърдиха, че има препоръчани промени, само че към момента не са подложени на спор. Според Атанасова през днешния ден ще се разискват измененията в Граждански процесуален кодекс, а идната седмица ограниченията против корупцията.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР