Промените в Двора на Великобритания продължават с пълна сила, но

...
Промените в Двора на Великобритания продължават с пълна сила, но
Коментари Харесай

Принц Хари и Меган готвят удар за крал Чарлз III

Промените в Двора на Англия не престават с цялостна мощ, само че крал Чарлз III може да получи първия си удар и то не от кого да е, а точно от по-малкия му наследник принц Хари.

Настават куп промени измежду роялите и техните трофеи поради гибелта на кралица Елизабет II. Най-голямата от тях е, че принц Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън, стават херцози на Корнлоу, принц и принцеса на Уелс. С този акт се затвърждава, че точно Уилям е новият престолонаследник и ще ръководи след татко си. 

Кейт пък получи голямата чест да е принцеса на Уелс, наследявайки купата на починалата към този момент принцеса Даяна, която е майка на брачна половинка й. Промените обаче засягат и фамилията на принц Хари. Въпреки че той и жена му Меган Маркъл няма да получат нови трофеи, то това не се отнася за децата им.



Арчи и Лилибет автоматизирано стават принц и принцеса, защото законът планува тези трофеи да принадлежат на всички деца и внуци на сегашния монарх. Има обаче голяма възможност Меган и Хари да се откажат от тази привилегия за децата си, защото неведнъж са заявявали, че желаят те „ да имат право на персонален живот “.

Това няма да е казус в историята на Англия. Други членове на кралското семейство към този момент са отказвали да дадат купите „ принц “ и „ принцеса “ на децата си – да вземем за пример принцеса Ан и принц Едуард.

Няма по какъв начин да не отбележим, че през последните години принц Хари и Меган Маркъл интензивно демонстрират, че са срещу кралските си отговорности, като даже отстраниха „ Негово / Нейно кралско височество “ от обществения си автограф. Все отново те не са се лишили от сегашните си трофеи. Те станаха херцози на Съсекс, когато подписаха брак през 2018 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР