Промените в данъчните закони се очаква да бъдат разгледани на

...
Промените в данъчните закони се очаква да бъдат разгледани на
Коментари Харесай

Бюджетната комисия гледа на първо четене промените в данъчните закони

Промените в данъчните закони се чака да бъдат прегледани на първо четене в отрасловата парламентарна комисия. Това е втори опит да се организира съвещание, откакто тъкмо преди седмица то бе анулирано. 

В предлаганите текстове има редица противоречиви хрумвания, които след представянето им бяха " облечени " и в политически послания. 

Данък " бакшиш " или " бонус – донос ", съществено покачване на локалните налози и такси и основният проблем за ДДС-ставката за заведения за хранене и хотели, която при Covid рецесията бе понижена на 9%, само че в този момент финансовото министерство желае да я върне на нивото от 20%.

" Данъчни закони -  ами, те на следващия ден могат да са поставили, аз не знам, да махнат пониженото Данък добавена стойност на ресторантьорите ", сподели в изборната нощ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, а партията му не спести рецензии и към концепциите за промени в данъчните оценки на парцелите, което сигурно ще докара до покачването на локалните налози.

" Това е предложение, което идва от самото съдружие на общините. Аз тук, апропо съм малко изумен, че ГЕРБ го нападат, защото управлението на сдружението на общините са главно хоро от политическа партия ГЕРБ ", отговори на рецензиите министърът на финансите Асен Василев.

Движение за права и свободи към този момент се оповестиха против част от измененията, само че от партията ги виждат в общия диалог за бюджетните приходи. Те – за разлика от ГЕРБ, които към този момент обявиха, че в този му тип няма да поддържат бюджета, към момента не са заели позиция.

" Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " се оповестиха срещу бюджета, само че детайлни мнения по съответни промени от данъчните текстове към този момент отсъстват.

Заседанието на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание би трябвало да се организира след плануваното гласоподаване на избор на съмнение към кабинета.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР