Промените трябва да влязат в сила от 1 септември 2018

...
Промените трябва да влязат в сила от 1 септември 2018
Коментари Харесай

Австрийският парламент гласува 12-часов работен ден

Промените би трябвало да влязат в действие от 1 септември 2018 година

Националният съвет на Австрия (долната камара на парламента) гласоподава смяна в трудовото законодателство и усили оптималната дълготрайност на работния ден до 12 часа.

Промените би трябвало да влязат в действие от 1 септември 2018 година и ще разрешат на работодателя, след консултация с трудовия колектив, да дефинира оптималната дълготрайност на работната седмица от 60 часа, предава Нова тв.

Правителството акцентира, че смяната в закона ще разреши на служащите да решат дали да се съгласят на 12-часов работен ден или да се придържат към нормалната скица от 8 до 10 часа. " Ако служащите желаят, те ще имат опция да работят повече часове и да печелят повече пари, с помощта на надбавки или да обезпечат за себе си повече свободно време ", се споделя в взаимно изказване от австрийските парламентарни фракции на ръководещата коалиция.

Нееднозначната иновация провокира рецензия и неодобрение в австрийското общество. Основната рецензия към държавното управление е, че съзнателно утежнява ситуацията на работещите в интерес на индустриалните компании. Освен това в Австрия предходната седмица имаше всеобщи митинги против смяната в закона на труда, в които взеха присъединяване около150 000 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР