Промените са големи в сравнение с вчерашния ден. Вече има

...
Промените са големи в сравнение с вчерашния ден. Вече има
Коментари Харесай

Ето при какви условия може да отпадна носенето на маски според проф. Кожухарова

Промените са огромни спрямо вчерашния ден. Вече има групи от трудови колективи, на които се дава опция да не вървят с маски на лицето по време на работа.
Това съобщи проф. Мира Кожухарова в студиото на утринния блок на bTV по отношение на новата заповед за отпадане на носенето на маски в работни колективи.
 Проучване загатва, че децата могат да продължат да носят маски и след пандемията Проучване загатва, че децата могат да продължат да носят маски и след пандемията
Въпреки че наредбите за предотвратяване в пандемията изчезват, може да има доста добра причина децата да продължат да носят маските за л...
Като образец тя даде кварталните магазинчета, чиито личен състав е имунизиран или е преболедувал COVID-19. Тя разясни, че в заповедта става въпрос за две варианти - имунизирани лица и такива които са преболедувал COVID-19.
Потребителите обаче ще имат обвързване да носят защитни маски. „ Генералната цел е да се върнем към естествения живот и да няма потребност от тези ограничавания. Тази заповед е първа крачка към нормализиране на живота “, сподели проф. Кожухарова.
„ Хората би трябвало да продължат да се имунизират. Тогава могат от ден на ден ограничения да отпаднат “, безапелационна беше тя. Очакват се последващи стъпки като разширение на колективите, когато огромен % от хората са имунизирани или преболедували.
Здравното министерство непрестанно изяснява изгодата на имунизацията срещу ковид съгласно проф. Кожухарова: „ Важно е да има предизвестие, че тази зараза показва сезонност. Ние се стряскаме и решаваме да се имунизираме септември и октомври. Съветвам хората да се имунизират в този момент и навън, дори да не влизат в лечебно заведение “.
 Мира Кожухарова: Нужен е разбор на работата на НОЩ Мира Кожухарова: Нужен е разбор на работата на НОЩ
" Нужен ни е разбор на дейностите на Националния действен щаб, работил от началото на пандемията ". Това съобщи пред Нова телевизия съв...
Тя предвижда, че ще има нова вълна на COVID-19: „ Ние не можем да спрем вируса тотално, само че можем да понижим жертвите му “. По думите ѝ е постижимо до есента да реализираме групов имунитет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР