Промените, с които се премахва фигурата на съдията по вписванията

...
Промените, с които се премахва фигурата на съдията по вписванията
Коментари Харесай

Номерът не мина: оттеглят и от бюджета след ГПК промените по вписванията

Промените, с които се отстранява фигурата на съдията по вписванията и процесуалното посланичество на страната се разпорежда на министъра на правораздаването, ще бъдат „ извадени “ от Закона за бюджета за 2022 година, оповестява Лекс.

Това разгласи ръководителят на парламентарната комисия по правни въпроси Милен Матеев на днешното съвещание на комисията.

„ Заявявам, че макар включените текстове в преходните и заключителни разпореждания на законопроекта за държавния бюджет за основаване на Държавна организация по вписванията намират своя числов израз и финансова обоснова в главните текстове на проектозакона за държавния бюджет, тези текстове ще бъдат оттеглени.

Промените са обилни и имат потребност от обособена наредба и повече време за публично разискване със засегнатите страни “, съобщи Матеев и даде обещание сред първо и второ четене предложенията за унищожаване на фигурата на съдиите по вписванията да отпаднат.

След това Екатерина Захариева (ГЕРБ) сложи и въпроса за Граждански процесуален кодекс като съобщи, че това са основни промени, които също са натикани в преходните разпореждания, пък новите ръководещи обещавали да са разнообразни от ГЕРБ. Добави, че планът е бил направен от Министерството на правораздаването и е бил оповестен за публично разискване, а в този момент се озовава в преходните разпореждания на закона за бюджета.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР