Промените днес обхващат ежедневието на всички деца, но за децата

...
Промените днес обхващат ежедневието на всички деца, но за децата
Коментари Харесай

Карин дом продължава работата си онлайн

 Промените през днешния ден обгръщат всекидневието на всички деца, само че за децата със специфични потребности е извънредно значимо да продължат с нормалния си темп на занимания. И макар че сега не могат да посещават физиотерапевт, логопед, психолог..., това не е мотив за безучастие. Защото без стимулиране децата доста бързо изгубват мотивация, губи се скъпо време, забавя се темпа на учене и развиване на уменията, оповестяват от Карин дом във Варна.

Извънредното състояние е огромно предизвикателство за фамилиите с деца със специфични потребности и за екипа на Карин дом е доста значимо те да бъдат професионално подкрепени от експерти, осведомени със положението на детето.

Екипът на Карин дом продължава да бъде разполагаем за онлайн съвещания. Работата и визитите на децата въпреки и виртуално, върви по график и организацията продължава да работи интензивно със фамилиите. За всяко дете, експертите на Карин дом дават съответни и характерни оферти и хрумвания, които са подобаващи за подкрепяне на детето с наличните вкъщи запаси.

През времето, което консултантите и терапевтите на Карин дом работят онлайн, главната цел е децата да продължат заниманията от у дома. Например за детете с диагноза Церебрална парализа – спастична форма, е доста значимо всекидневно да има двигателна интензивност. За да се преодолява спастично покачвания мускулен тонус е належащо да се ползва стречинг и да се извършват характерни извършения. За деца с диагноза “Забавяне в говорното развиване, Нарушение в експресивната тирада ", е належащо да упражняват всекидневно отзивчивите си умения вкъщи посредством разнообразни игри и тласъци. За недоносените и родените с ниско тегло деца също е доста значимо да продължат консултациите със експерт. За децата от аутистичния набор е доста значимо непрестанно да развиват и надграждат уменията си и така нататък

Терапевтите окуражават фамилиите, дават подобаващи препоръки и направляват работата вкъщи, с цел да може родителят да се усеща по-спокоен и убеден, че детето продължава да учи и да се развива в мечтаната посока. Резултатите не закъсняват. Децата напредват малко по малко.

Вижте техните триумфи по време на пандемия: https://karindom.org/golemite-uspehi-po-vreme-na-pandemia-karindom/

Времето е скъп запас за всички ни и е доста значимо да бъде употребявано пълноценно. В днешната обстановка, когато са затворени ясли, детски гради и учебни заведения, за родителите е същинско предизвикателство да вкарат нов график и среда за учене и игра вкъщи. При някои деца със разнообразни здравословни положения, двигателни усложнение, сложна връзка, проблеми в храненето и доста други, е още по мъчно и от време на време наподобява като задача невъзможна.  

За това обучителният екип на Карин дом създаде онлайн лекции в помощ на родители и експерти, които към този момент са с над 80 000 гледания. Лекците са безвъзмездни и могат да бъдат гледани тук: https://karindom.org/free-online-trainigs-for-parents-2020/. Чрез онлайн лекции и съвещания, Карин дом възнамерява да поддържа и българската общественост от родители, живеещи в чужбина, изолирани и надалеч от своите близки и родственици.  

Родители, които желаят да се свържат с Карин дом за въпроси и поръчка за консултация, могат да го създадат на следните телефони:

Екип “Ранна намеса (за деца 0-3г), тел: 0876 655 220 

Записвания за съвещания и график лечебен екип, тел: 0878 302 518 и 0878 419 140

Обучителен център, онлайн образования, тел: 0885 770 676, [email protected]

Други запитвания: [email protected]
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР