Промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република

...
Промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република
Коментари Харесай

Средно увеличение на заплатите на военнослужещите с 30% подкрепи Комисията по отбрана

Промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България поддържа парламентарната комисия по защита. С измененията общото заплащане за най-нисшата служба за военнослужещ ще бъде равно на междинната заплата за страната, се показва в законопроекта. Законопроектът беше гласуван с единогласие.

Според претекстовете на законопроекта от 1 януари 2025 година общото заплащане за най-нисшата служба за военнослужещ ще бъде равно на междинната заплата за страната. За осъществяването му ще са нужни в допълнение средства в размер на 510 млн. лв..

От позиция на Народното събрание, това е знак на грижа към Въоръжените сили. Така служебният министър на защитата Атанас Запрянов разяснява пред публицисти гласуваните от парламентарната комисия по защита промени.

" Това е огромно обвързване към военното и политическо управление, имайки този инструмент, да стартираме необятна акция за набиране и попълване на вакантните ни длъжности, разяснява министърът. Планираме и други решения, които ще добавят това ", сподели още той.

В навечерието на празника на Въоръжените сили ще бъде добър честен тласък, хората в защитата да схванат, че техният труд е важен, че защитата и сигурността имат значение и от тях се желае добросъвестно да си извършват войнските задължения, съобщи Запрянов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР