Промени в в Наказателния кодекс (НК) за престъпления, които са

...
Промени в в Наказателния кодекс (НК) за престъпления, които са
Коментари Харесай

Промени в НК за тежки престъпления на непълнолетни иска депутат от ГЕРБ 

Промени в в Наказателния кодекс (НК) за закононарушения, които са осъществени от малолетни лица желае старозагорският народен представител от ГЕРБ Маноил Манев. На конференция днес той заяви, че още на следващия ден парламентарната група стартира работа за търсене на точна дефиниция на предлагането. Според него лицата сред 16 и 18 години би трябвало да изтърпяват наказване съгласно резултатите от психическите експертизи, които те минават по време на досъдебния и правосъдния развой. Ако причинителите са наясно какво правят и какви са следствията от това, би трябвало да понесат наказване със съответната тежест за действието си, а не да се възползват от по-леко, единствено тъй като не са навършили пълноправие. 
По тематиката Манев към този момент е paзгoвapял c миниcтъpa нa пpaвocъдиeтo и със свои ĸoлeги, с цел да може предлагането за зaĸoнoдaтeлни промени да се създаде от експерти с шиpoĸa eĸcпepтнa ocнoвa. Той счита, чe cлyчaите на yбийcтвa, изнacилвaния, блудства, пoбoи нaд възpacтни xopa са достигнали лимита нa тъpпимocт в oбщecтвoтo и са нужни ĸpaйни и cepиoзни мepĸи. 
Народният представител заяви, че чака напълно скоро в пленарна зала в Народното събрание да се дебатира на първо четене предлагането му за смяна в текста, който се отнася до неизбежната защита. Манев предлага в текст на член 12, алинея 3 от Наказателен кодекс да отпадне „ в случай че в дома е проникнато със мощ или щурм ” и тя да гласи „ Няма превишаване на рамките на неизбежна защита в случай че нападението е осъществено в дома ви ”. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР