Промени в тол системата са били обсъдени по време на

...
Промени в тол системата са били обсъдени по време на
Коментари Харесай

Обмислят по-високи тол такси за чуждите превозвачи и по-ниски за българските

Промени в тол системата са били разисквани по време на срещата през днешния ден сред служебния вицепремиер по икономическите политики и транспортен министър Христо Алексиев и представители на браншови организации в региона на автомобилните транспорти на пасажери и товари.
По думите на Алексиев, тол системата е „ несъответстваща и недобре структурирана “ и съобщи, че може да бъде разисквана смяна в посока нарастване на тол таксите за непознатите превозвачи и намаляване за българските. Тази методика се предлага в Европа, изясни служебният министър.
„ До седмица ще има съответно решение, без да се засягат приходите от тол системата “, сподели още той.
Алексиев акцентира, че се търсят способи за намаляване на транспортните разноски и преодоляване инфлацията в бранша. Според него превозът е бил неглижиран, което е довело до високите разноски, които пък са се отразили върху стоките и услугите.
Служебният министър разясни, че на срещата са били разисквани още и вероятните решения за понижаване цените на горивата и възстановяване транспортната съгласуваност в страната.
„ През последните месеци бяхме неглижирани и хвърлени встрани, макар че обяснявахме, че автомобилният превоз е генератор на инфлационни процеси, в случай че не бъдат решени проблемите “, съобщи след срещата изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев, който сподели, че от бранша ще предложат промени, свързани с таксите на тол системата.
Той добави още, че разговорът сред сектора и институциите е усъвършенстван и акцентира, че постигането на резистентност в бранша на автомобилните транспорти е значим фактор за гарантиране икономическата непоклатимост на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР