Промени в правилата за прием в детските градини по искане

...
Промени в правилата за прием в детските градини по искане
Коментари Харесай

Промени в правилата за детските градини, уседналост за прием и на най-малките

Промени в разпоредбите за банкет в детските градини по искане на родители ще вкара Столична община. 
 Още 1500 места в детските градини в София следващата година
Броят на децата с хронични болести да се понижи от 5 на 3 в група, а на тези със специфични просветителни потребности от 3 на 2. На публично разискване ще мине и предлагането две деца от едно семейство да бъдат одобрявани в едно детско заведение. Това сподели зам.-кметът по обучение Тодор Чобанов на съвещанието на СОС през днешния ден. 

Максималният брой на децата в яслените групи в София пък да се усили от 18 на 23 е друга смяна. Тя става допустима, като Следствен отдел към окръжна прокуратура се възползва от норматива на Министерството на образованието, изясни Чобанов. По думите му към момента има значителен дефицит тук-там в яслите. Поради икономическата обстановка и едва подкрепеното майчинство в третата година, всички родители желаят да употребяват детските ясли, посочи зам.-кметът. Тази година ще стартира градежът на 8 здания за банкет на деца, градежът на още 7 обекта, стартирал през 2018, продължава.

Очакваме 700 деца да бъдат признати, откакто се усили броят на местата в яслите в този момент, изясни Чобанов. 

Уседналост при кандидатстването за детска градина с сегашен адрес е друга идна смяна. Сега съгласно разпоредбите родителите, които имат непрекъснат или сегашна дрес в административния регион на градината, получават спомагателни точки. За непрекъснат адрес те са 3, а за сегашен 2. Идеята е съществено преимущество да получат хората с непрекъснат адрес, като правилото, по което ще стане това, към момента не е конкретизирано. Целта е да се избегне протичащото се в този момент вписване в последния миг на адрес в административния регион на детското заведение. Възможност е да се вкара условие регистрацията по сегашен адрес да е от най-малко 2 или 3 години.

Очаква се някакъв тип уседналост в случаите, когато се кандидатства с сегашен, а не с непрекъснат адрес, да се вкара преди новата акция за банкет в ясли и градини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР