Промени в правилата в столичния градски предвижда нова наредба. Сред

...
Промени в правилата в столичния градски предвижда нова наредба. Сред
Коментари Харесай

Какви промени предвижда новата наредба за столичния градски транспорт?

Промени в разпоредбите в столичния градски планува нова разпоредба. Сред предлаганите промени са въвеждането на нощен градски превоз и по-ниски санкции за нередовните пасажери. Какво още включва новата разпоредба и по какъв начин ще се отрази на качеството на транспортните услуги, приказва репортерът на Българска национална телевизия Тереза Ставрева със Зафир Зарков от Столичния общински съвет.

 Нощен градски превоз в София потегля пробно от пролетта Нощен градски превоз в София потегля пробно от пролетта
Намаляване на санкцията за нередовните пасажери в градския превоз в София от 200 на 50 лв. е едно от предложенията в новата разпоредба на Столичната общ...

Успоредно с модернизацията на градския превоз и разширението на метрото би трябвало да се трансформира и нормативната база, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия. В Столичния общински съвет ще се прегледа нова разпоредба за столичния градски превоз, като напъните ще са ориентирани към възстановяване на качеството и превъзмогване на някои характерни проблеми.

Тя ще помогне да се вкара системата за електронно таксуване на пасажери, добави той.
Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия: Това ще може да става през интернет и смарт телефони, както и приложения, като самият смарт телефон да стане удостоверяващ документ за придвижване.
Обсъждани са ограниченията за ограничение на моторния превоз в дни с нараснало замърсяване на въздуха с фини прахови частици. Една от ограниченията за това е „ зеленият билет “, който в наредбата се регламентира. Предоставя се опция и за „ бяла карта “ - безвъзмезден градски превоз - само че за въвеждането на сходна мярка са унжни промени на законодателството на национално равнище.
 ​За първи път софиянци пътуваха със ​За първи път софиянци пътуваха със "зелен билет " поради мръсния въздух
За първи път софиянци пътуваха с така наречен "зелен билет " на цена от 1 лев, откакто два следващи дни превишението на фини прахови частици във въздуха бе...

Другата нова услуга е нощният превоз на София.
Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия: В регламента се разяснява така наречен нощна карта с препоръчана стойност от 2 лева за всички линии, които действат през нощта.
Метрото няма да бъде включено поради огромния му запас и потенциал, добави той. Линиите ще са сред 2 и 4 и ще се изчакват на спирка в центъра на столицата. Наредбата понижава и санкцията за неточен пасажер и отстранява таксата за багаж.
 Министерският съвет отпусна 151 млн. лв. за обновяване на София Министерският съвет отпусна 151 млн. лв. за обновяване на София
Министерският съвет отпусна 151 млн. лева за обновяване на София. Парите са за огромни поправки в центъра и рационализация на градския превоз. Ще бъдат...

Предвижда се малко над 1 млн. км. спомагателен пробег на градския превоз. Заедно с модернизацията ще се върви към понижаване на интервалите на придвижване на градския превоз, добави Зарков.
Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия: Ще се доставят още 140 рейса, измежду които и електрически.
Той добави, че междинната възраст на транспортните средства от градския превоз ще е по-малка от тази в Западна Европа.

Гражданите имат един месец за оферти по какъв начин си показват столичния градски превоз в по-добър тип, подсети репортерът на Българска национална телевизия Тереза Ставрева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР