Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения

...
Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения
Коментари Харесай

Облекчават паркирането в синята и зелената зона в Бургас

Промени в разпоредбите в Наредбата за платено паркиране дават облекчения за жителите, които имат парцели в синята и зелената зона, само че не живеят непрекъснато в Бургас. Новите правила бяха признати с цялостно единогласие от Общинския съвет.

Те са създадени от Временната комисия за разработване на план на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за платено и гратис паркиране и следен достъп на моторни транспортни средства в избрани зони на територията на община Бургас с ръководител общинският консултант Евелина Михалева.

Според новите правила жители, които нямат непрекъснат адрес в Бургас, само че имат парцел в синята или зелената зона, ще имат право да закупят стикер за платено паркиране за период от 14 дни.

Промените в Наредбата плануват стикерът да може да се издава два пъти в границите на една календарна година. Правото на платено паркиране за 14-дневен период ще се дава единствено за едно транспортно средство на един притежател или на съсобственик в съответния парцел.

Лицата, които аплайват за тази преференция, не би трябвало да са притежатели или в право на притежание или ползватели на гараж със статут на независим обект в постройката, попадаща в обсега на зоната за платено паркиране. Също по този начин да не имат паркомясто в съответната постройка или гараж със статут на преместваем обект.

Превозното средство, за което ще се издава краткотрайният стикер, би трябвало да е благосъстоятелност на правоимащия жител или да е съпружеска благосъстоятелност.

Допуска се автомобилът да е благосъстоятелност на родител, наследник, щерка, аставник или настойник на правоимащото лице. Издаването на стикер ще се позволява, в случай че автомобилът е закупен на лизинг.

Целогодишният стикер ще се издава до 7 дни след подаване на заявката и възнаграждение на таксата, която се планува да бъде 39 лв. с Данък добавена стойност.

Издаването на стикерите ще започва от 1 юни, като задачата е по този метод да се облекчи паркирането за жителите, които живеят в регионите на синята и зелената зона.

Общинският съвет одобри още една смяна в Наредбата, която се отнася за критериите за издаване на преференциални карти на хора с увреждания.

Към тази група се включват хората с онкологични болести, диабет, психологични болести и епилепсия, като последните би трябвало да имат психопатологична симптоматика, друга от 0.

Подаваните заявки за издаване на преференциални карти ще се преглеждат от тричленна комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР