Промени в НПК и Закона за движение по пътищата с

...
Промени в НПК и Закона за движение по пътищата с
Коментари Харесай

Смърт на пътя след алкохол или наркотици да се води умишлено убийство, настояват почернени семейства

Промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за придвижване по пътищата с по-строги санкции за съдбовни произшествия се чака да разиска правната комисия в Народното събрание. За това упорстват родители, изгубили децата си на пътя. От Европейския център за транспортни политики регистрират 6% растеж на пътно-транспортните катастрофи с 6% повече убити и 11% повече ранени. Следващата седмица следва среща на представители на Неправителствени организации и родители на деца, починали на пътя с прокурори, съдии и юристи.

„ Всеки ден губим деца на пътя. Системата не работи. Имаме едва образование на младите водачи. Изключително неподходяща пътна инфраструктура, която не оказва помощ на водачите. “

Това споделиха в ефира на „ Добро утро, Европа “ някогашният зам.-министър на превоза Ангел Попов и Петя Иванова, която е изгубила детето си при случай на пътя.
Държавата е изоставила сигурността на пътя на самотек.
Ангел Попов, някогашен зам.-министър на превоза Ангел Попов

„ Трябва да се инкриминират опиати, алкохол, високите скорости. Ако се постановат санкции, а не се събират 50% от тях, какъв е резултатът? “, попита Попов.
Искаме наложително да се инкриминира отхвърли от тест за алкохол и опиати. Да се смята, когато има ликвидиране на пътя с алкохол, опиати и превишаване на скоростта, това да не се води ликвидиране по несъобразителност. Това е съзнателно ликвидиране.
Петя Иванова, родител на дете, починало в ПТП

„ Ние сме към този момент над 30 фамилии, които сме се събрали и няма да се откажем, до момента в който няма тези промени, за които настояваме. Пиян, дрогиран или с прекомерно висока скорост. Самонадеяни, усещат се безнаказани. С голям брой фишове и актове “, по този начин разказа Петя Ивнаова профила на водачите, провокирали тежки произшествия с убити и ранени. По нейните думи има случаи на водачи с над 100 акта на пътя, чиято бумаги към момента не е отнета.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР