Промени в Наредбата за специализациите ще принудят повече млади лекари

...
Промени в Наредбата за специализациите ще принудят повече млади лекари
Коментари Харесай

Промени в Наредбата за специализациите ще принудят повече млади лекари да напуснат страната

Промени в Наредбата за специализациите ще принудят повече млади лекари да изоставен страната, уверени са специализанти. Здравните управляващи плануват промени, съгласно които младите лекари, които специализират на държавна поръчка, ще са задължени в продължение на три години да работят в българска болница. Това по принудителен метод би лимитирало опцията един млад доктор да избере своя личен път, съобщи пред Дарик доктор Бисима Султани, специализант в Отделението по гастроентерология в "Пирогов ".

Д-р Султани е имала желание да замине за Германия, само че след това избрала да остане в незабавната болница и да оказва помощ на българските пациенти.

„ Моето персонално мнение е, че сходна разпоредба по някакъв метод би лимитирала опцията на един млад доктор да избере своя личен път за професионално развиване. И това ще докара до по-голям брой лекари, които ще изоставен страната. Може да има и други способи да бъдат арестувани лекарите тук. Определено би трябвало да се намерения повече по въпроса. Не е това методът “, разяснява още доктор Султани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР