Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е абсолютно

...
Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е абсолютно
Коментари Харесай

Министър Ахладова: Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е неудачен вариант

Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е безусловно несполучлив вид. Това съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на правораздаването Десислава Ахладова. Според нея, това няма да бъде оценено позитивно от европейските ни сътрудници по отношение на изборния развой.

Главният прокурор се назначава от пленума на Висш съдебен съвет. По този метод се дефинира и изборът на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Не зная какви са терзанията на Екологичен потенциал във връзка с избора на тримата огромни, само че България е една от дребното страни, в които изборът им се прави от самостоятелен орган, какъвто е Висш съдебен съвет, счита Ахладова. Група в министерство на правораздаването ще реши какви промени да бъдат направени в промените на закона, добави тя.

В никоя европейска страна не е очакван подобен механизъм - да има един тип проверяващ прокурор на основен прокурор. Вторият проблем за това е парламентарен, само че Съветът на Европа е безапелационен, че подобен механизъм следва да бъде направен в границите на Конституцията, сподели още министърът.

Доверието в правосъдната система ще се върне постепенно, поетапно. Смятам, че електронното правораздаване, въвеждането на единна система за съдилища, внедряването на Единен портал за електронно правораздаване - всички тези стъпки ще покачат както прозрачността, по този начин и доверието на жителите, акцентира Ахладова.

Тя разяснява и присъдата за убийството на Виктория Министерска и нейната едногодишна щерка.

Проблемът с домашното принуждение е главно в това, че в цялото общество счита, че то се случва в фамилията и ние не би трябвало да подхващаме нищо. Със законовите промени ще има денонощен телефон, на който жертвите ще могат да се обаждат. Той ще бъде безвъзмезден. Предвижда се и основаване на консултативни центрове и предпазени жилища на територията на цялата страна, изясни министър Ахладова.

Превенцията също е доста значима и тя е залегнала в нашия законопроект, добави министърът.

Тя разяснява и акцията на правосъдното ведомство за отбрана на правата на децата, живеещи в чужбина.

Това, което нашата страна може да направи, е доста добре да осведоми родителите какво е разрешено и какви са наредбите за протекция на детето, изясни министър Ахладова. Нашата страна не би могла да се намеси при положение, когато обществени служби да установили нарушавания, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР