Промени в инвестиционната програма на община Стара Загора за тази

...
Промени в инвестиционната програма на община Стара Загора за тази
Коментари Харесай

Нови животни в зоопарка и фитнес зона в Артилерийски очакват старозагорци

Промени в капиталовата стратегия на община Стара Загора за тази година разгледаха и поддържаха с 41 гласа „ за “ на през днешния ден старозагорските старейшини. С решението им от плануваните за построяването на кръгово кръстовище на пътя за Раднево и от запаса за непредвидени и неотложни разноски ще бъдат пренасочени средства за построяването на фитнес зона в парк “Артилерийски” . Част от тях ще отидат за закупуването на нови животни за зоопарка , за обезпечаването на програмен продукт за потребностите на музей „ Литературна Стара Загора “ и за подобряването на осветлението и видео обмена в парк „ Митрополит Методий Кусев “.
Общинският съвет утвърди администрацията да кандидатства с план пред Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика за доставка и монтаж на ново съоръжение за Домашния обществен патронаж. С подобряването на материално-техническата база ще се понижат разноските за електрическа сила и ще може да се усъвършенства услугата и да се обзет повече консуматори в нея
Беше подкрепено и поемането на обвързване от един милион и 100 и тринадесет хиляди лв., които ще се употребяват като обороти средства по плана за построяването на обществени жилища в някогашната “Метрология”.
Сред другите по-важни решения от над 70-те взети на днешното съвещание са приемането на отчета за инспекцията на настанените в общински жилища, одобряването на второ четене на Наредбата за изискванията и реда за потреблението на спортни обекти, благосъстоятелност на община Стара Загора и за реда и изискванията за финансиране и подкрепяне на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР