Промени в графика за изплащане на новата финансова подкрепа за

...
Промени в графика за изплащане на новата финансова подкрепа за
Коментари Харесай

Мая Манолова иска да изплатят по-скоро финансовата помощ на хора с увреждания

Промени в графика за погашение на новата финансова поддръжка за хората с увреждания изиска омбудсманът Мая Манолова. От Агенцията за обществено подкрепяне оповестиха, че поради условия в законодателството изплащането на средствата ще стартира в средата на февруари. Общественият бранител обаче упорства хората да получат помощта до края на този месец.


Около 340 000 души с увреждания са получили по-ниски пенсии този месец. Причината - Националният застрахователен институт спря изплащането на по този начин наречената " инвалидна добавка ".
Мая Манолова - народен омбудсман: В момента, в който си видяха по-ниските пенсии, взеха решение, че това е следващият удар и следващият метод да бъдат ощетени.
Сашо Христев е с детски паралич. Студент е и работи. Въпреки че пенсията му е понижена с към 30 лв., не се усеща ощетен.

Сашо Христев: Тази добавка, която е махната от инвалидната ми пенсия, се трансформира във финансова помощ. Хората с увреждания нищо не губят, то е от изгода за тях.
Хората с увреждания ще получат новата финансова поддръжка в средата на февруари.

Финансовата поддръжка е обвързана с линията на беднотия. В взаимозависимост от степента на увреждане хората ще получават сред 24 и 198 лв.. Изплащането на помощта ще стартира в средата на февруари.

Мая Манолова - народен омбудсман: Няма никакъв проблем да бъдат изплатени тези финансови поддържа в границите на месец януари и по тази причина упорствам и по тази причина изпратих рекомендации.
От общественото министерство обясниха, че Агенцията за обществено подкрепяне ползва един принцип за всички заплащания. Заради нуждата от инспекции и издаване на заповеди, всички помощи се изплащат с месец обратно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР