Промени, с които се определя размерът на брутната минимална работна

...
Промени, с които се определя размерът на брутната минимална работна
Коментари Харесай

Депутати приеха промени, с които се определя размерът на брутната минимална работна заплата за догодина

Промени, с които се дефинира размерът на брутната минимална работна заплата за следващата година, приаха на второ четене депутатите от комисията по труда, обществената и демографската политика, оповестява Българска национална телевизия. 

Това стана с гласуваното на второ четене на изменение, препоръчано от Деница Сачева от ГЕРБ-СДС и група нации представители, с което " минимална работна заплата " се заменя с " брутна минимална работна заплата ". 

На първо четене в пленарна зала депутатите взеха решение размерът на минималната работна заплата за идната календарна година да се дефинира до 31 октомври на актуалната година и в размер не по-малък от 50 на 100 от брутната междинна заплата за страната за интервала от дванайсетте месеца. Вносител на законопроекта за изменение на Кодекса на труда са депутатите от Българска социалистическа партия.

Срещу прибавянето на определението " брутна минимална работна заплата " гласоподаваха депутатите от Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова дефинира случилото се в комисията като парадокс. Колегата ѝ и някогашен обществен министър Георги Гьоков сподели, че на процедура с признатото предложение се неодобрява определянето на съответна минимална работна заплата за 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР