промени много неща в живота ни и едно от тях

...
промени много неща в живота ни и едно от тях
Коментари Харесай

Пандемията посегна върху свободата в интернет

промени доста неща в живота ни и едно от тях е нашите права и свободи. Според Der Standard свободата в интернет е мощно наранена от пандемията. В изследване на американската организация за правата на индивида Freedom House се споделя, че доста държавни управления употребяват актуалната рецесия, с цел да усилят наблюдението на жителите и да лимитират техните права, предава организация Фокус
Например в доста приложения, основани за битка с ковид, потребителските данни не са задоволително предпазени. В Индия такава стратегия непосредствено пренасочва местоположението на човек към държавното управление. В други страни потребителите би трябвало да изпращат селфи на управляващите, с цел да потвърдят, че са вкъщи и не нарушават карантината. Но следенето на местоположението благодарение на мобилни данни се трансформира в голям проблем.
 Идва ли краят на ерата на глобализацията? Идва ли краят на ерата на глобализацията?
Пандемията от ковид предвещава края на ерата на глобализацията. Това предизвести немският историк и началник на Института за...
Освен това в света има доста нарастване на цензурата, отбелязва Freedom House. Пекин сформира лист с хиляди думи, свързани с , които автоматизирано се отстраняват от интернет. Същото се случва и с безобидни въпроси за заболяването и пандемията. В 45 от 65 страни публицисти или елементарни жители са били подложени на юридически тормоз, защото са разгласили материали за ковид онлайн.
Също по този начин в света има наклонност към подсилване на „ цифровия суверенитет “, продължава изданието. Правителствата желаят да защитят своя интернет от останалия свят. Русия и Иран възнамеряват да създадат това. Но Европа също е изолирана. През лятото Европейският съд анулира Щита за дискретност сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Споразумението планува обезпечаване на задоволително равнище на сигурност на персоналните данни в тези страни, с които Европейският съюз ги обменя, изяснява Der Standard.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР