Промененият календар на Формула 1 за сезон 2020 доведе до

...
Промененият календар на Формула 1 за сезон 2020 доведе до
Коментари Харесай

Ферари: Гран при на Сахир е ново предизвикателство

Промененият календар на Формула 1 за сезон 2020 докара до осъществяване на по две съревнования на едни и същи писти. В Бахрейн обаче второто съревнование ще е на друга от първата настройка. Това трансформира Гран при на Сахир в ново предизвикателство с няколко познати параметъра, уточни шефът на инженерния екип на Ферари на писта Матео Тониняли.

„ Настилката е същата, характерностите на конфигурацията са разнообразни – няма ги бавната секция и високоскоростните завои “, съобщи шефът на инженерния екип на писта на Ферари.

„ Това значи повече време за възобновяване на гумите сред завоите и надлежно въздейства на държанието им и настройките. Те би трябвало да се оправят с 20% до 30% по-ниско енергийно равнище, изключително задните. При това състояние някои от проблемите, които видяхме предишния уикенд – като прегряването да вземем за пример – няма да са толкоз съществени. Този вид на трасето би могъл да е опция за по-добро показване на Ферари. Миналата събота и неделя се борихме доста с ръководството на гумите и е допустимо в този момент да сме в по-добра позиция в това отношение. От друга страна е ясно, че SF1000 не свети на писти, изискващи добра аероефективност и представянето на мотора е по-важно тук – тези два фактора са основни. Най-важното е да извлечем максимума от колата си, което не успяхме да сторим предишния уикенд ", добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР