„Променени са правилата – ще се построи сграда висока 18

...
„Променени са правилата – ще се построи сграда висока 18
Коментари Харесай

Опасен строеж застрашава съседни сгради в Созопол

„ Променени са разпоредбите – ще се построи постройка висока 18 метра, което изцяло ще закрие гледката към морето”, твърди притежател на парцел в съседство.Общината е продала терена с опция за градеж до 10 м височина.

„ Никой не ни уведоми и не изиска позволение да копае в нашия двор”, споделя българин, който има парцел в постройката и живее в Канада, съобщи bTV.

По думите му хората са обезпокоени, тъй като има подпочвени води и няма укрепващи стени.

От строителната компания настояват, че има нахлуване в непознатите парцели единствено на разстояние 22 см. Човек, който живее целогодишно в парцела, твърди, че строителната компания е поискала такова позволение – единствено за 20 см, и то е било обещано от притежателите, само че багерите са навлезли на метър и половина, когато почнали да копаят. Строителят е поел ангажимент да възвърне всичко, което е разрушено. Вчера общината изпрати инспекция на място, РДНСК също са били на място.

Собствениците на парцела ще бъдат задължени неотложно да извършат укрепително работи, с цел да няма съдбовно срутване на земна маса от прилежащите парцели, съобщи шефът на РДНСК в Бургас Милен Ненчев.

Според основния проектант на община Созопол Светлозар Рашков има заплаха за хората от прилежащите парцели и той също счита, че би трябвало да се вземат ограничения за подсилване на терена. Проверката не е завършила и към момента няма дефинитивни резултати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР