Проливният дъжд отложи важно събитие, на което трябваше да бъде

...
Проливният дъжд отложи важно събитие, на което трябваше да бъде
Коментари Харесай

Дъждът отложи важно събитие с кмета и министър във Варна

Проливният дъжд отсрочи значимо събитие, на което трябваше да бъде презентиран започващия втори стадий от плана за създаване на нова спортна площадка и парк в кв. "Възраждане ", съобщи кореспондент на Varna24.bg
На него щяха да участват кметът Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
При откриването на новата спортна площадка през предходната година кметът сподели:
"Амбицията ни във всички региони на града да сътворяваме нови зони за отдих и спорт. Миналата година изградихме 230 детски площадки и по този начин осигурихме опция на най-малките варненци да играят в една приятна среда, в този момент сме се мобилизирали да осигурим положителни условия за спорт и на по-големите. 
Това е първият стадий от плана за основаване на новата паркова зона в кв. "Възраждане ", който би трябвало да завърши наесен. Консултирахме се с доста експерти, в това число и с неправителствени организации, по тази причина мисля, че осигурихме допустимо най-съвременните уреди, които са подобаващи за спорт навън ", разяснява кметът. 

Иван Портних добави, че община Варна работи интензивно с шефовете на учебни заведения за прилагане и модернизиране на учебните дворове за спорт. "Идеята ни е денем, когато има образователните занятия, оборудванията да бъдат употребявани в границите на образователния развой, а след часовете и през почивните дни да са налични и за хората от съответните региони. Мисля, че по този начин ще реализираме двоен резултат и младежите ще имат своите места да се занимават интензивно със спорт ", сподели той. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР