Проливните дъждове в Западна Гърция продължават да причиняват сериозни щети.

...
Проливните дъждове в Западна Гърция продължават да причиняват сериозни щети.
Коментари Харесай

Наводнени домове и паднали дървета след бурята в Гърция

Проливните дъждове в Западна Гърция не престават да предизвикват съществени вреди. На остров Керкира (Корфу) някои пътища се трансфораха в реки, а на доста места са регистрирани свлачища. Противопожарната работа е реагирала на десетки сигнали за паднали дървета по пътищата и за наводнени домове и магазини, оповестява Българска телеграфна агенция.

Бурята, наречена от синоптиците „ Виктория ”, провокира и спирания на електроснабдяването и водопреносната мрежа. Заради усложнената метеорологична конюнктура локалните управляващи в Керкира са оповестили днешния ден, сряда, за неучебен в междинните учебни заведения. В региона на Гарица вълните са залели крайбрежния път, което е предиздвикало управляващите да спрат автомобилното придвижване.

На остров Кефалония бурята също наводни пътищата, като там се оповестява и за вреди по жилищни здания. През селищата Нифи и Агия Ефтимия минаха потоци от тиня и наносни материали, които провокираха суматоха измежду локалните жителите. Четири къщи в Нифи са били затрупани от наноси, а противопожарната работа е помогнала на една жена, останала блокирана в дома си.

Днес гръцката метеорологична работа чака превалявания и стихии в континенталната част на страната, като неприятното време последователно ще се придвижва и към островите в Егейско море. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР