Проливните дъждове напълниха реките, а те разрушиха пътища и влязоха

...
Проливните дъждове напълниха реките, а те разрушиха пътища и влязоха
Коментари Харесай

Трима души са обявени за изчезнали в Гърция

Проливните дъждове изпълниха реките, а те унищожиха пътища и влязоха в къщите на хората

Трима души са оповестени за изчезнали в Гърция, след като през последните дни буреносни ветрове и проливни дъждове провокираха тежки наводнения в някои елементи на страната, оповестява Ройтерс. Според информация на държавната гръцка телевизия млад мъж и двойка на междинна възраст са изчезнали на остров Евбея. Гражданска отбрана е почнала интервенция по издирването им.

Южната ни съседка е под въздействието на мощен циклон, който засегна главно региона на остров Евбея, източното гръцко крайбрежие и южната част на полуостров Пелопонес. Основните пристанища не работят, а на доста места централните пътища са наводнени и трафикът е напълно неподвижен.

Проливните дъждове изпълниха реките, а те унищожиха пътища и влязоха в къщите на хората . Ветровете от циклона оставиха най-големи вреди в региона на Каламата. Отнесена беше цялата плажна линия и всички заведения по нея. Освен това бурята порази доста корабчета, лодки и яхти по пристанищата на Южна Гърция.

На пристанището в Пилос съществено са потърпевши няколко плавателни съда. По време на бурята в една от яхтите имало хора, описват моряците от прилежащ риболовен транспортен съд. В снимано с телефон видео се вижда по какъв начин гневният вятър разрушава яхтата.

Щетите след бурята са големи , изясни заместник-кметът на общината Танасис Василопулос. В понеделник експерти ще създадат оглед. Чистенето на града стартира. Общински чиновници и доброволци режат дървета и ринат калта от улиците. Почиства се и задръстената канализация. / Нова тв

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР