Проливни дъждове в северозападната част на Демократична република Конго предизвикаха

...
Проливни дъждове в северозападната част на Демократична република Конго предизвикаха
Коментари Харесай

Поне 17 души загинаха при свлачище в Демократична република Конго

Проливни дъждове в северозападната част на Демократична република Конго провокираха свлачище, при което нощес починаха минимум 17 души, оповестиха управляващите, като предизвестиха, че броят на жертвите може да нарасне, защото спасителите към момента претърсват отломките от разрушените домове, съобщи Асошиейтед прес.

Трагедията се е разиграла по крайбрежието на река Конго в град Лисал, в северозападната провинция Монгала, заяви Матийо Моле, който е ръководител на неправителстнета организация " Форс вив " ( " Живи сили " ). Жертвите са живели в къщи, издигнати в подножието на планината.

" Поройният дъжд аргументи доста вреди, в това число свлачище, което затрупа няколко къщи ", сподели той и добави: " Наличните данни за жертвите не са дефинитивни, защото към момента има затрупани тела под отломките ".

Губернаторът на провинцията, Лимбая Мбангиса, сподели, че има остра потребност от машини, с чиято помощ да се разчистят отломките и да се направи опит да бъдат открити оживели, в случай че има такива. Той също по този начин изрази съболезнования на фамилиите на починалите и разгласи тридневен печал в провинцията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР