Проливни дъждове в района на Чикаго в събота и неделя

...
Проливни дъждове в района на Чикаго в събота и неделя
Коментари Харесай

Чикаго под вода

Проливни дъждове в региона на Чикаго в събота и неделя наводниха улици, здания и затвориха придвижването в прави от някои автомагистрали. Бяха анулира спортни прояви и концерти. Затворени са и плажовете.

От полицията на щата Илинойс оповестиха, че сектори от междущатски автомагистрали 55 и 290 са затворени заради затънали във вода коли и наводнени сектори.

В някои елементи на града бяха спрени влаковете. Дъждът обърка надпреварата NASCAR на Националната автомобилна асоциация за общоприети коли, което трябваше да се организира в почивните дни по улиците в центъра на Чикаго. Отложени бяха концерти, както и срещата по бейзбол на Chicago Cubs.

Проливният дъжд наложи да бъде възобновено и естественото течение на р. Чикаго в посока към езерото Мичиган, с цел да бъдат предотвратени наводнения.

През 1900 година течението на реката е обърнато в противоположна посока, с цел да не може водите от канализацията да навлизат в езерото Мичиган, което доставя града и близките покрайнини с питейна вода.

По време на мощни превалявания обаче се постанова, оборудванията да бъдат отваряни и реката да се обръща в естествената си посока, с цел да бъде предотвратено нейното излизане коритото. Последно сходно изпускане има през 2020 година.

Сега с вливането на водата от реката в езерото бе обявено, че може да навлязат води от канализацията и това да докара до влошено качество на водата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР