Проливни дъждове се очаква да се излеят над североизточната част

...
Проливни дъждове се очаква да се излеят над североизточната част
Коментари Харесай

Предупреждение за катастрофални наводнения в североизточната част на САЩ

Проливни дъждове се чака да се излеят над североизточната част на Съединени американски щати, като има евентуална заплаха те да причинят пагубни наводнения в района, където превалявания към този момент отнесоха пътни платна и препълниха реки и потоци, съобщи Ройтерс.



Около 13 милиона американци живеят в райони, за които е издадено предизвестие за наводнения в източната част на щата Ню Йорк, в региона на Бостън и в Западен Мейн. Там се чака да се излеят до 17,78 сантиметра дъжд, се споделя в прогноза на американската метеорологична работа.

В разследване на неприятното време през вчерашния ден е починала една жена в Ориндж каунти, Ню Йорк, откакто водата я отнесла, до момента в който се опитвала да избяга от вкъщи си, оповестиха локални медии.



Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хоукъл разгласи изключително състояние в най-малко два окръга, като прикани жителите да наблюдават деликатно прогнозата за времето през целия ден.

Стотици полети от и до летищата в района, в това число нюйоркското " Ла Гуардия " и бостънското " Логан ", бяха отсрочени или анулирани през вчерашния ден и през днешния ден поради преваляванията. Тази заран " Амтрак " прекрати придвижването на влакове сред Олбани и Ню Йорк.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР