Проливни дъждове са засегнали зони в западната част на гръцкия

...
Проливни дъждове са засегнали зони в западната част на гръцкия
Коментари Харесай

И Северна Гърция е сериозно засегната от поройни дъждове

Проливни дъждове са засегнали зони в западната част на гръцкия град Солун, както и центъра му, оповестява гръцката организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че изобилните превалявания са засегнали и региона на Мудания на полуостров Халкидики, където е имало спирания на електроснабдяването, а също и зоните на Полихни, Тумба и Диавата.

 Най-малко петима починаха при наводнения в Гърция Най-малко петима починаха при наводнения в Гърция

Противопожарната работа е получила над 300 сигнала от цяла Северна Гърция, в това число Солун и Халкидики, по отношение на изпомпване на вода, ампутиране на рискови дървета и превозване на хора до безвредни места. Има и наводнени пътища в региона, поради което трафикът е блокиран.

Същевременно кметът на Кастория Янис Корендзидис е изискал оповестяване на изключително състояние в неговото обитаемо място в Западна Македония, откакто поройни дъждове предизвикаха огромни наводнения и засегнаха също по този начин и земеделската продукция.

Националната метеорологична работа предизвести, че дъждовете и бурите с гръмотевици и вероятни градушки ще обиден множеството зони на страната, в това число островите, през днешния ден към обед и вечерта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР