Проливни дъждове предизвикаха внезапни наводнения и свлачище на остров Суматра

...
Проливни дъждове предизвикаха внезапни наводнения и свлачище на остров Суматра
Коментари Харесай

Най-малко 10 загинали, 10 изчезнали при внезапни наводнения и свлачище удариха остров Суматра в Индонезия

Проливни дъждове провокираха неочаквани наводнения и свлачище на остров Суматра в Индонезия, убивайки минимум 10 души и оставяйки 10 други в неопределеност, оповестиха публични лица сподели събота.

Тони тиня, камъни и изкоренени дървета се търкаляха надолу по планината късно в петък, достигайки река, която излезе от крайбрежията си и мина през планинските села в региона Пезисир Селатан на провинция Западна Суматра, сподели Дони Юсризал, който управлява локалната организация за ръководство на бедствия.

Спасителите извадиха седем тела в най-тежко засегнатото село Кото XI Тарусан и извадиха други две в две прилежащи села, сподели представителят на Националната организация за ръководство на бедствия Юсризал. Десет към момента са в неопределеност.

Свлачище, породено от пороен дъжд, умъртви минимум 11 души и остави десетки други в неопределеност на остров в отдалеченото регентство Натуна в Индонезия, споделиха чиновници за бедствия. Тонове тиня паднаха от близките хълмове върху къщи в село Серасан в Натуна. Спасит...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР