Проливни дъждове и силен вятър с пориви до 20 м/сек.

...
Проливни дъждове и силен вятър с пориви до 20 м/сек.
Коментари Харесай

Проливни дъждове и вятър, жълт и оранжев код в цялата страна |

Проливни дъждове и мощен вятър с пориви до 20 м/сек. ни чакат през днешния ден. В цялата страна е разгласен жълт или оранжев код за евентуално или за рисково време от Националния институт по метеорология и хидрология.

Оранжев е кодът в шест области: Перник, София област, Смолян, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград, във всички останали предизвестието е от първата жълта степен.

В шестте области ще има обилни превалявания, в обособени региони количеството им ще доближава 35-50 л/кв.м. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър с пориви до 18-20 м/с. В останалите преваляванията ще са 20-25 л/кв. м., а вятърът - с пориви до 15-18 м/с.

Минималните температури ще са сред 12° и 17°.

Преди обяд ще вали в Западна и Централна България, след обяд - най-вече в Източна. На места в югоизточните региони ще прегърми. След обяд от югозапад облачността ще стартира да се раздира и преваляванията последователно ще спрат. Вятърът ще е сдържан до мощен от юг-югозапад, в северозападните региони и западната част от Горнотракийската равнина ще смени посоката си от северозапад.

Максималните температури ще са сред 21° и 26°, по-ниски тук-там в Западна България.

Над планините облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, над 1800 метра – дъждът ще минава в сняг. Ще духа мощен до плевел юг-югозападен вятър. След обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра – към 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и на доста места ще превали. По южното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър, до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха сред 24° и 26°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР