Проливен дъжд връхлетя днес изправения пред индустриален упадък североизточен район

...
Проливен дъжд връхлетя днес изправения пред индустриален упадък североизточен район
Коментари Харесай

Обилни дъждове в Китай, автомобили и автобуси се оказаха в капана на наводненията

Проливен дъжд връхлетя през днешния ден изправения пред промишлен крах североизточен регион на Китай и провокира наводнения, съобщи Ройтерс.

Стихията затрудни придвижването и блокира пътищата. В идващите дни се чакат още стихии. В град Шънян, столица на провинция Ляонин, 7,6 милиона поданици се оказаха неподготвени от непредвиден проливен дъжд, макар оповестеното през вчерашния ден предизвестие за червен код. Гражданите бяха събудени от известия на телефоните си, които ги предизвестиха да отсрочат отиването на работа и да не правят несъществени действия поради неприятното време. 

По данни на пътната полиция има 52 наводнени сектори, от които 30 са затворени. Петима възпитаници и водач са заседнали в рейс в наводнен регион и са били избавени с гумени лодки, съобщи локална телевизия. Телевизионни фрагменти демонстрираха тази седмица по какъв начин доста водачи от провинция Хъбей на север до Анхуей са блокирани в колите си, тъй като моторите на транспортните средства не са могли да възпламенят.
Firefighter stages daring rescue of woman trapped in submerged car in floods
— The Peninsula Qatar (@PeninsulaQatar) През последния месец Китай се бори с тежки метеорологични условия - от горещи талази до незапомнени наводнения. Синоптиците отдават това на изменението на климата и на първия за сезона ураган Чаба. Опасност от наводнения беше оповестена и в провинция Цзилин, на север от Ляонин.

В окръжния град Янцзи на границата със Северна Корея, мъж беше поздравен в обществените мрежи за смелостта си, откакто се гмурна в бурна река и избави жена си, макар че не може да плува, а организация Синхуа популяризира фрагменти от премеждието. Съпрузите са се отървали с охлузвания. „ Кълна се, че в идващия си живот още веднъж ще се омъжа за него “, споделя усмихната избавената жена.

В идващите 12 часа се чака излезли от коритата си реки да наводнят селски и градски региони в Чанчун и Сипин. През идващите два дни се чакат и още порои в Ляонин и Цзилин преди дъждът да отслабне. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР