Проливен дъжд в Северозападна Турция причини сериозни наводнения в редица

...
Проливен дъжд в Северозападна Турция причини сериозни наводнения в редица
Коментари Харесай

Проливен дъжд причини сериозни наводнения в Турция

Проливен дъжд в Северозападна Турция аргументи съществени наводнения в редица окръзи, измежду които мегаполиса Истанбул, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Пороят се изля внезапно в Истанбул и наводни доста места на града. В региона на община Малтепе, на азиатския бряг, пътищата замязяха на езера, а доста коли се оказаха блокирани. Властите са подхванали дейности за освобождението на колите от плена на водата.
Дъжд се изля и в истанбулския квартал Еминьоню и региона на централния площад Таксим, затруднявайки ежедневния живот на жителите.
В Бурса пороят стартира към 7 ч. сутринта и продължи към час и половина. Заради запушени отводнителни шахти и тук пътищата бяха наводнени, а по тях закъсаха транспортни средства. В някои случаи равнището на водата доближаваше височината на колите.
Трудни моменти поради разразилата се стихия в морето претърпяха и фериботи, осъществяващи връзката сред Муданя, окръг Бурса, и Истанбул.
В окръг Ялова траялият към час без спирания проливен дъжд докара до наводнение на улици и булеварди, което сътвори усложнения в уличното придвижване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР