Проливен дъжд, ураганен вятър и над 44 хиляди мълнии само

...
Проливен дъжд, ураганен вятър и над 44 хиляди мълнии само
Коментари Харесай

Гръмотевични бури и вятър със скорост 137 км във Франция

Проливен дъжд, ураганен вятър и над 44 хиляди мълнии единствено за ден във Франция. Гръмотевични стихии имаше съвсем на всички места, предизвестие за рисково време е издадено за 20 департамента, има и потърпевши. Прогнозата на синоптиците е неприятното време във Франция да продължи и през утрешния ден.

Синоптици го нарекоха "най-мрачния ден от годината ". Вятър тук-там със скорост 137 км/ч, градушка и гръмотевични стихии. Такова беше времето в огромна част от Франция през миналото денонощие.

Само за ден са регистрирани над 44 хиляди мълнии.

В западната част на страната мина и торнадо. Над 50 здания са останали без покриви, унищожени са масиви с лозя.

"От кулата на църквата не остана съвсем нищо. Просто се срути. Напомня ми за това, което се случи с Нотр Дам ", описа отец Беноа Лорен.

В департамента Вал дьо Марн южно от Париж се оповестява за най-малко двама потърпевши. Наводнени са жилища, паднали дървета са блокирали пътища, десетки семейства са без ток.

През съботния ден в съвсем цяла Франция беше в действие оранжев код за рисково време. Днес той беше понижен до жълта степен, само че с предизвестие, че летните стихии ще продължат и през идващите дни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР