Пролетта вероятно е тук, без да е дошла официално, защото

...
Пролетта вероятно е тук, без да е дошла официално, защото
Коментари Харесай

На прага между зимата и пролетта

Пролетта евентуално е тук, без да е пристигнала публично, тъй като се вижда, че в идващите дни времето ще бъде относително топло с детайли на очевидна пролет. Но защото сме при започване на март е допустимо да забележим и студени интервали в идващите 10 до 15 дни.

Синоптичните модели демонстрират, че превалявания от дъжд ни чакат в петък и неделя, като в неделя ще има и по-съществено намаляване на температурите, ноте ще останат по-ниски и в понеделник, и частично във вторник.

Основният въпрос е какъв брой ще вали в петък и неделя, прогнозите сочат повече превалявания в неделя, когато от северозапад ще нахлуе и по-хладен въздух, тогава от северна юг ще има превалявания над цялата страна, чака се да вали повече в южните и югоизточни региони на страната.

В началото на другата седмица времето бързо ще се усъвършенства и температурите ще се покачат, ще имаме няколко дни с хубаво време, когато околочетвъртък - 16 феврураи ни чака ново утежняване на времето с дъжд и сняг в по-високите елементи на планините. Трябва да сме внимателни към прогнозите за повече от седмица напред, тъй като при тази динамичност в атмосферата над Европа, измененията са прекомерно вероятни.

Според международните метеорологични центрове имаме бързо стартосферно стопляне, раздробяване на полярния ураган и промени в атмосферната циркулация, както над Съединени американски щати, по този начин и над Европа.

Голям блокиращ антициклон се разполага над Гренландия, а това води до смяна в пътя на атлантическите циклони. Ето за какво в Северна Европа и Англия е по-студено, до момента в който на югозапад, в нашия регион времето е по-топло от нормалното.

В идващите 72 часа, да вземем за пример, във Англия ще бъде извънредно студено, като на север, в Шотландия, ще бъдат измерени и много ниски температури - до минус 7, минус 9 градуса през нощта, а в Лондон дневните температури ще са към 2 - 4 градуса.

И в Съединени американски щати се чака зимата да продължи и през март изключително на север и запад, чака се ново навлизане на леден въздух от Канада и превалявания от сняг, увеличение на снежната завивка.

Ние на Балканите сме късметлии, времето е отлично, относително топло, само че би трябвало повече да вали и ще чакаме до края на март това да се случи.

Морският лед към Антарктида е на рекордо ниско равнище, само че това няма отношение към климатичните промени, тъй като единствено преди година пък беше на рекордно високо равнище. Промъкват се такива публикации в медиите, които объркват хората, а и бъркат равнището на морския лед към Антарктида с ледения щит върху континента и плашатс повишение на равнището на международния океан. Едното няма нищо общо с другото,няма връзка сред размера на морския лед към Антарктида и равнището на международния океан. А по отношение на ледения щит на континента, той е в прелестно, устойчиво положение. В идващите 10 млн. години не е допустимо той да се разтопи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР