Пролетта почти е тук, но за по-високи температури ще трябва

...
Пролетта почти е тук, но за по-високи температури ще трябва
Коментари Харесай

Не прибирайте пуловерите, очаква ни обилен сняг през почивните дни

Пролетта съвсем е тук, само че за по-високи температури ще би трябвало да изчакаме най-малко доникъде на идната седмица .

В днешния четвъртък над страната остава облачно и дъждовно , предават от. Валежите от сняг , които не престават в някои западни региони, в Предбалкана и в Родопите ще понижават и ще стопират в хода на деня .

Облачността ще се раздира от югозапад. Вятърът ще отслабва в множеството региони, с изключение на в Северозапада, където ще остане осезателен. Максималните температури ще са сред 4 и 9 градуса , по-високи в южните елементи.

Видимостта в планините ще е понижена. Остава облачно, само че преваляванията последователно ще понижават и стопират. Ще стихне и вятърът в късния следобяд. Температурите следобяд ще бъдат от минус 6 по високото до плюс 1 в ниските региони. Има нараснала заплаха от лавини поради огромните количества нов сняг.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно с сдържан вятър от запад-северозапад . Максималните температури ще са сред 5 и 9 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 Сгряващи предписания за зимните дни  Сгряващи предписания за зимните дни  Сгряващи предписания за зимните дни  Сгряващи предписания за зимните дни
През нощта против петък от запад облачността ще стартира да се раздира и понижава, вятърът ще отслабне още, а тук-там и ще стихне , заяви за „ Фокус " Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък южно от България ще премине следващият средиземноморски циклон , който ще донесе превалявания от дъжд в югоизточните региони и сняг в Родопите. В останалите елементи облачността ще се раздира в последния работен ден. Предстои и едва стопляне .

Над Черноморието ще е облачно , с валежи от дъжд по южното крайбрежие, предава. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър, който по здрач ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са сред 6 и 9 градуса. Температурата на морската вода е сред 7 и 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На доста места ще има превалявания от сняг, под към 1000 метра - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

В почивните дни ще има значителни превалявания от дъжд и сняг. По високите елементи на Западна и Централна България ще се основат условия за по-обилни снеговалежи. Лошото време ще се задържи до към 24 март, след което следва същинско стопляне.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР