Пролетта не идва, когато кацнат щъркелите или цъфнат дръвчетата. Пролетта

...
Пролетта не идва, когато кацнат щъркелите или цъфнат дръвчетата. Пролетта
Коментари Харесай

Голяма простотия прозвуча в ефира на bTV Action

 " Пролетта не идва, когато кацнат щъркелите или цъфнат дръвчетата. Пролетта идва тогава, когато женичките подгънат своите полички, а какичките-фльорци най-накрая сложат своите шемизетки на цветя " - звучи като откъс от някой прочут разказ. По този метод приключи първият мач от полуфинала на Шампионската лига сред " Пари Сен Жермен " и " Манчестър Сити ". А негов създател е един от най-атрактивните спортни коментатори - Георги Попвасилев. 

Часове откакто тази имитация в ефира на bTV Action породи хиляди усмивки и стана изключително известна в обществените мрежи, се почувствахме длъжни да отговорим на въпроса: Що е то шемизетка? Полите на женичките са ясни, само че този подробност от женското облекло може би не е доста прочут.

Това е по този начин, тъй като шемизетката се употребява през 50-те и 60-те години на XIX век. Тя е къса и се употребява да прикрие деколтето. Обикновено шемизетката е богато украсена от набори и бродерии. Някои модели даже имат ръкави. Самата дума съвсем изчезва от приложимост при започване на ХХ век, когато въпросните шемизетки се преобразуват в ефирни ризи или блузи. И по този начин до през вчерашния ден (28 април), когато още веднъж се появи, и то на фона на футболен мач!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР